Vd Looi: "Zevende is beter dan achtste, ook voor play-offs"

2 mei 2014, 17:21

De wedstrijd tussen FC Groningen en Heracles Almelo lijkt er een om des keizers baard te zijn, maar Groningen-coach Erwin van de Looi beschouwt het laatste duel van het seizoen toch als een belangrijk duel, omdat hij ten koste van AZ de zevende plaats wil behouden. De Alkmaarders staan twee punten achter Groningen.

"Tegen Roda wonnen we voor de vijfde keer op rij en dat was een mooie prestatie. We speelden ons definitief in de play-offs", kijkt Van de Looi op de website van zijn werkgever terug op de 1-2 overwinning van vorige week in Kerkrade. De oefenmeester beseft dat het behouden van de zevende plaats gunstig kan zijn, met oog op de play-offs: "Plek zeven is beter dan plek acht en in dat geval spelen we in de play-offs twee keer om 18.45 uur en dat is iets beter dan pas om 20.45 uur."

Van de Looi beschouwt opponent Heracles al een gevaarlijk elftal: "Heracles is een ploeg, die uit meer punten heeft gehaald dan in eigen huis. Dat is vrij uniek en wel iets om rekening mee te houden. Ze hebben met Rosheuvel, Uth en Linssen veel snelheid voorin en hoewel er voor hen niks meer op het spel staat, zal het zeker geen makkie worden. Tot slot willen we zelf met een goed gevoel de play-offs in gaan. Hoe beter het gevoel, hoe groter de kans is om te winnen", stelt de coach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen