'Billenfotograaf' niet welkom bij vrouwenvoetbal

'Billenfotograaf' niet welkom bij vrouwenvoetbal

1 mei 2014 – De Belgische voetbalbond geeft sportfotograaf Ron Hendriks geen toestemming om zijn werk uit te oefenen bij de interland tussen België en Nederland in het vrouwenvoetbal. Zijn in eerste instantie goedgekeurde aanvraag om te fotograferen is plotseling geweigerd. Volgens de Belgische bond is hij iets te veel gefocust is op het achterwerk van de voetbalsters.

"Die billen zitten er gewoon bij omdat vrouwen een voorkant en achterkant hebben", zegt Hendriks tegen AT5. De fotograaf denkt dat de beslissing van de Belgische bond te maken heeft met een interland van Oranje, vorig jaar juli, toen Anouk Dekker haar neus brak. De KNVB zou niet blij zijn geweest met zijn foto van de geblesseerde voetbalster.

"Een bloedend meisje past niet in het beeld waarmee de KNVB vrouwenvoetbal promoot", denkt Hendriks. Van de KNVB krijgt hij namelijk ook geen toestemming meer om bij wedstrijden van de nationale ploeg actief te zijn. Hendriks fotografeert al tijden de BeNe League, de Belgisch-Nederlandse vrouwenvoetbalcompetitie.

gerelateerd