Vd Most enige debutante bij Oranje Leeuwinnen

29 april 2014, 17:40

Liza van der Most heeft voor het eerst in haar loopbaan een uitnodiging ontvangen voor het Nederlands vrouwenelftal. De 20-jarige rechtsback van Ajax is geselecteerd voor het WK-kwalificatieduel met België, op woensdag 7 mei in Leuven. Van der Most is de enige debutante in het 23-koppige keurkorps van bondscoach Roger Reijners.

Reijners kan niet beschikken over het geblesseerde viertal Kim Dolstra, Kika van Es, Maayke Heuver en Kirsten van de Ven. Daartegenover staat de terugkeer van Loes Geurts, Siri Worm, Dominique Janssen en Desiree van Lunteren, zo meldt de KNVB

Nederland gaat met zestien punten uit zeven duels aan kop in de kwalificatiegroep, maar in verliespunten staat Noorwegen er beter voor. De Scandinaviërs hebben na vijf wedstrijden de volle vijftien punten. België volgt met dertien uit zeven op de derde plaats. Alleen de poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK dat volgend jaar wordt gehouden in Canada. De nummer twee komt nog wel in aanmerking voor een play-off.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal

Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Dyanne Bito (Telstar), Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Anouk Dekker (FC Twente), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (Telstar), Claudia van den Heiligenberg (Ajax), Petra Hogewoning (Ajax), Anouk Hoogendijk (Arsenal), Dominique Janssen (SGS Essen), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (Kopparbergs/Göteborg FC), Manon Melis (Kopparbergs/Göteborg FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (sc Heerenveen), Liza van der Most (Ajax), Renée Slegers (Linköpings FC), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (FC Twente), Mandy Versteegt (Ajax), Siri Worm (FC Twente)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen