Gouden Stier voor Boymans, Streppel en Van Nieff

29 april 2014, 17:03   Bijgewerkt: 29 april 2014, 18:06

Ruud Boymans heeft de Gouden Stier, de award voor beste speler van de Jupiler League, ontvangen. De aanvaller van Willem II scoorde dit seizoen maar liefst 27 keer en had daarmee een groot aandeel in het kampioenschap, plus bijbehorende promotie naar de Eredivisie, van zijn Brabantse werkgever.

Boymans, door AZ verhuurd aan Willem II, maakte vorige week maandag twee doelpunten in de kampioenswedstrijd tegen Telstar en bracht daarmee zijn eindtotaal op 27, waarvoor hij dinsdag uit handen van Ronald Koeman een Gouden Stier ontving. Zijn trefzekerheid is overigens niet voldoende voor de eerste plaats op de topscorerslijst. Die eer is voor zijn Excelsior-collega Lars Veldwijk.

Ook de Gouden Stier voor de beste trainer ging naar Tilburg. Jurgen Streppel kreeg deze onderscheiding. De oefenmeester degradeerde vorige jaargang met Willem II uit de Eredivisie, maar bouwde in rap tempo een nieuw elftal op en keerde daarmee binnen één jaar terug op het hoogste niveau.

Hoewel hij maar een half jaar actief was in de Jupiler League, werd Yoëll van Nieff verkozen tot grootste talent. De 20-jarige verdediger voetbalde in de eerste seizoenshelft voor FC Dordrecht. Ondanks zijn defensieve rol was hij in die periode goed voor maar liefst negen treffers. Zijn eigenlijke broodheer FC Groningen viel dat ook op en haalde hem in de winterstop terug naar de Euroborg, maar daar komt hij nog niet wekelijks aan spelen toe.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen