Arsenal dankzij 'walk in the park' op weg naar CL

28 april 2014, 22:57   Bijgewerkt: 28 april 2014, 23:06

Arsenal heeft er maandagavond zo goed als zeker voor gezorgd dat het mag uitkomen in de voorronde van de Champions League. De Gunners rekenden in het Emirates Stadium eenvoudig af met Newcastle United, dat niet bepaald haar beste wedstrijd speelde in Londen: 3-0.

De wedstrijd tussen Arsenal en Newcastle was niet alleen het middel voor Arsenal om haar voorsprong op nummer vijf Everton te vergoten tot vier punten. Het was ook het moment van de terugkeer van Newcastle-manager Alan Pardew, die langdurig geschorst was naar aanleiding van zijn kopstoot in de wedstrijd tegen Hull City. De manager kende geen gelukkige rentree, aangezien de Magpies in Londen alweer hun zesde nederlaag op rij incasseerden.

Newcastle, waar Vurnon Anita en Tim Krul in de basisopstelling waren opgenomen, was nergens te bekennen. Krul keepte een puike wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg ruim ten onder zou gaan tegen Arsenal, dat in de theepauze al op een comfortabele 2-0 voorsprong stond. Laurent Koscielny werkte van dichtbij de openingstreffer binnen, terwijl Mesut Özil de marge, weliswaar met het nodige geluk én vanuit buitenspelpositie, verdubbelde.

In het tweede bedrijf was het geen echte wedstrijd meer. Nadat Olivier Giroud de derde treffer had aangetekend, zou de wedstrijd als een nachtkaars uitgaan. Derhalve staat Arsenal twee speelronden voor het einde van het seizoen stevig op de vierde plaats, die recht geeft op de voorronde van de CL. Er moet een wonder gebeuren wil Everton er nog met dit ticket vandoor gaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen