Eindhoven sleept punt uit het vuur op Het Kasteel

Eindhoven sleept punt uit het vuur op Het Kasteel

28 april 2014 – Sparta Rotterdam heeft zichzelf op de valreep geen goede uitgangspositie verschaft in de eerste ronde van de play-offs. Op Het Kasteel wist FC Eindhoven in de slotfase een punt uit het vuur te slepen: 1-1. De bezoekers uit Eindhoven leken zichzelf in de voet te schieten met een gemiste strafschop en een treffer dat echt een cadeautje was, maar vochten zich naar een remise in Rotterdam.

De play-offs moeten voor Sparta een redmiddel zijn. De ideale mogelijkheid om een dramatisch verlopen seizoen nog kleur te geven. De Kasteelclub eindigde op de zeer teleurstellende zestiende plaats in de reguliere competitie, maar mocht opdraven in de nacompetitie, omdat het beslag wist te leggen op een periode. Sparta leek deze play-offs behoorlijk te beginnen, al was dit niet echt aan het spel af te lezen.

Nadat er zich een rommelige en gelijkopgaande strijd ontvouwde kreeg Sparta een impuls. Nourdin Boukhari vergreep zich licht in de zestien meter, waardoor arbiter Sanders besloot om de bal op de stip te leggen. Nayib Lagouireh zag zijn zwakke inzet gekeerd worden door doelman Khalid Sinouh. Het werkte motiverend voor Sparta, dat hierna met meer gif ging spelen. Het doorjagen van Finn Stokkers leverde een treffer op. De achttienjarige aanvaller profiteerde van getreuzel van doelman Tom Muyters.

Sparta leek af te stevenen op een nipte zege, maar kwam er uiteindelijk bekaaid vanaf. Anthony van der Hurk zorgde in een rommelige slotfase voor een punt voor Eindhoven. Zodoende lijkt de strijd nog volledige open te liggen voor de return van komende vrijdag in Eindhoven. De ploeg die aan het langste einde trekt in het tweeluik zal de nummer zeventien van de Eredivisie treffen. De winnaar van dat duel treft VVV Venlo of FC Dordrecht in een later stadium.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 juli 2020

  2. vrijdag 3 juli 2020

  3. donderdag 2 juli 2020