"We zijn niet stom om te denken dat we er al zijn"

28 april 2014, 19:21

Real Madrid krijgt dinsdagavond de uitgelezen mogelijkheid om titelverdediger Bayern München uit de Champions League te knikkeren. De Madrilenen zegevierden in Bernabéu met 1-0 en reizen daarom met een voordelige uitgangspositie naar München af.

Carlo Ancelotti, de coach van de Koninklijke, wil dat zijn troepen lering trekken uit het eerste deel van het tweeluik: "We startten te timide in de eerste wedstrijd. Als we morgen hetzelfde doen, dan wordt het gevaarlijk. We moeten sterker beginnen. We moeten het maximale geven om de finale te kunnen halen", aldus Ancelotti, die met Real op jacht gaat naar de tiende Champions League-trofee (voorheen Europa Cup 1) uit de clubhistorie.

De Italiaanse coach denkt dat de mentale aspecten zwaarder zullen wegen dan de hoeveelheid kwaliteit in beide selecties en de tactiek: "Het systeem is niet zo belangrijk als de werklust. We zullen twee teams met een verschillende filosofie zien, vanwege de beschikbare spelers. Dat maakt het voetbal zo prachtig. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het snel opzetten van aanvallen", zegt Ancelotti.

"We weten dat het erg moeilijk gaat worden", vervolgt de keuzeheer van de Madrilenen. "We spelen tegen een geweldig team. We hebben een klein voordeel, maar we zijn niet zo stom om te denken dat we er al zijn. Het gaat heel zwaar worden. Ik denk dat mentale weerbaarheid de doorslaggevende factor zal zijn", benadrukt Ancelotti nogmaals.

Recordaankoop Gareth Bale, die in de heenwedstrijd op de bank moest beginnen vanwege griep, hoopt zijn opwachting te mogen maken in de startfomatie van Real: "Ik voel me goed en hoop dat ik speel. Ik kijk ernaar uit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen