Finnbogason 'kon wel huilen' na gemiste kans

28 april 2014, 09:15

Hij scoorde één keer, maar Alfred Finnbogason had eigenlijk minimaal twee of drie doelpunten moeten maken in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. De spits van sc Heerenveen hielp met name vlak na rust een enorme kans om zeep. Hij kon alleen doorlopen richting keeper Robbin Ruiter, maar tikte de bal naast.

"Ik kon in het veld wel huilen. Dat ik zo'n grote kans miste kon ik bijna niet geloven", zegt de spits op de clubsite. Hij had wel een verklaring voor zijn misser. "Als de kansen te makkelijk zijn, word ik nonchalant. Dat is geen excuus om zo'n kans te missen, maar dat zit een beetje in mijn spel."

In de slotfase pikte Finnbogason alsnog zijn doelpuntje mee. De aanvaller kreeg de bal met wat geluk mee en liet Ruiter kansloos met een simpel tikje. "Een mazzeltje, maar die tellen ook", glimlacht de spits.

Het was de 28ste treffer van Finnbogason dit seizoen. Hij wordt hoogstwaarschijnlijk topscorer van de Eredivisie, maar is geen speler van het jaar geworden in Heerenveen. Die eer ging naar Hakim Ziyech. "Ik had de prijs graag willen winnen, maar de fans bepalen en Hakim heeft gewoon een heel goed seizoen gedraaid."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen