Van Wijk leidt Westerlo terug naar Pro League

27 april 2014, 18:00

Westerlo heeft zich, na een schitterende ontknoping, verzekerd van promotie naar de Belgische Pro League. De ploeg van Dennis van Wijk greep zondag de titel door KAS Eupen, de enig overgebleven concurrent in de titelrace, voor eigen publiek met 1-0 te verslaan.

Jarno Molenberghs maakte in de dertigste minuut het enige doelpunt in het Kuipje. Beide ploegen stonden toen al met tien man. Westerlo-speler Raphael Lecomte kreeg in de derde minuut rood voor het maken van een slaande beweging, een kwartier later werd Eupen-keeper Jonas Deumeland eveneens van het veld gestuurd. De Duitser veroorzaakte met zijn overtreding een strafschop, maar die werd gemist door Jean Koffi. Desondanks kan Westerlo aan de champagne.

De manschappen van de Nederlandse oefenmeester Van Wijk keren na twee jaar terug op het hoogste niveau. Voormalig Oranje-jeugdinternational Sherjill MacDonald had een basisplaats in de kampioenswedstrijd. Eupen maakt ook nog kans op promotie. Het speelt play-offs tegen Moeskroen-Péruwelz, Sint Truiden en OH Leuven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen