FC Twente walst in Nijmegen over NEC heen

27 april 2014, 16:47

NEC moet nog steeds vrezen voor directe degradatie. In het thuisduel tegen nummer 3 FC Twente kwam NEC nog op voorsprong, maar verloor de ploeg uit Nijmegen uiteindelijk kansloos met 2-5, onder andere door drie tegendoelpunten in vier minuten. In Nijmegen scoorden Geoffrey Castillion, Alireza Jahanbakhsh (NEC), Kyle Ebecilio, Wout Brama, Dusan Tadic (2x) en Jesus Corona (FC Twente). Omdat hekkensluiter Roda JC ook niet wist te winnen blijft het gat tussen de twee ploegen drie punten. Roda JC heeft echter wel een beter doelsaldo. FC Twente is door de zege zeker van de derde plek. 

Het feit dat NEC de laatste wedstrijd naar de Amsterdam ArenA moet maakte de thuiswedstrijd tegen FC Twente extra belangrijk. Dat leken de spelers ook door te hebben, want na een luttele veertig seconden lag de bal er al in. Door zwak ingrijpen van Dusan Tadic en een gehele Twente-defensie die nog niet helemaal wakker leek te zijn kon Geoffrey Castillion door Kevin Conboy in stelling worden gebracht. De spits, sinds lange tijd weer eens in de basis, kon van dichtbij eenvoudig afwerken.

Nadat de storm van de thuisploeg wat was gaan liggen werd het kwaliteitsverschil uiteindelijk toch duidelijk.  Zonder groots te spelen waren de Tukkers het grootste deel van de wedstrijd duidelijk de betere ploeg, en gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Quincy Promes eerst al oog-in-oog met Gentenaar gefaald had, deed Ebecilio het beter. In de 29e minuut controleerde hij een verloren stiftballetje van Mokthar, kapte hij Rens van Eijden uit, en verschalkte hij Dennis Gentenaar: 1-1.

Het galary play dat FC Twente daarna liet zien leverde naast de 1-5 van invaller Jesus Corona ook nog een handvol bijna niet te missen kansen op. De paal, lat en keeper stonden echter in de weg. Door een fout van Nick Marsman mocht Alireza Jahanbakhsh wel nog voor de 2-5 tekenen.

Door de winst is FC Twente zeker van plek 3 in de Eredivisie. Voor NEC is er nog helemaal niets duidelijk: het moet volgende week tegen Ajax een punt pakken, of het moet hopen dat Roda JC tegen Go Ahead Eagles niet de volle buit pakt, want anders dreigt het degradatiespook toch echt toe te slaan in Nijmegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen