Eigen goal Thiago Silva laat PSG langer wachten

27 april 2014, 16:14   Bijgewerkt: 27 april 2014, 19:20

Paris Saint Germain is nog altijd niet zeker van titelprolongatie in de Franse Ligue 1. De koploper zou zich zondag bij winst in de uitwedstrijd tegen Sochaux voor het tweede jaar op rij tot landskampioen hebben gekroond, maar bleef in het Stade Auguste-Bonal steken op een 1-1 gelijkspel. Dat kwam mede door een eigen goal van Thiago Silva.

Edinson Cavani zette Paris SG in de 24ste minuut op fraaie wijze op kampioenskoers. De Uruguayaanse aanvaller, die zijn haar voor deze gelegenheid in een Zlatan Ibrahimovic-achtig knotje droeg, werd diep gestuurd door Thiago Motta en ramde de bal na een aanname met de borst in één keer achter Sochaux-doelman Yoann Pelé.

Het enige wat Paris SG nog hoefde te doen om vanavond aan de champagne te mogen, was de voorsprong vasthouden, maar dat lukte niet. Een schlemielig eigen doelpunt van Thiago Silva in de 56ste minuut betekende de gelijkmaker. Keeper Salvatore Sirigu sloeg een voorzet van Florian Marange tegen Silva aan, waarna de bal in het doel belandde. Aan de voorzet van Marange ging overigens een prachtig hakje van Jordan Ayew vooraf.

Paris SG, met Gregory van der Wiel in de basis, kon het puntenverlies daarna niet meer voorkomen, waardoor het titelfeest nog even op zich laat wachten. De voorsprong op nummer twee AS Monaco liep terug tot acht punten, aangezien de Monegasken zaterdag met 1-4 wonnen bij degradant AC Ajaccio. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen in de Franse competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen