Nürnberg-spelers komen op voor ontslagen Verbeek

Nürnberg-spelers komen op voor ontslagen Verbeek

27 april 2014 – Het ontslag van Gertjan Verbeek bracht geen schokeffect teweeg bij 1.FC Nürnberg. De degradatiekandidaat in de Bundesliga verloor onder interim-coach Roger Prinzen met 2-0 bij FSV Mainz 05, waardoor de degradatiezorgen nog groter werden voor Nürnberg,

Doelman Raphael Schäfer vindt dat de teleurstellende prestaties niet veroorzaakt werden door de staf, maar zegt dat het een kwaliteitskwestie is: "We staan niet voor niets op de zeventiende plaats op de 32ste speeldag. Het is terecht dat we daar staan. We komen gewoon tekort en het maakt niet uit welke coach er op de bank zit. Je kunt zien dat we kwaliteit missen."

Aanvaller en topscorer Josip Drmic is het eens met zijn ploeggenoot en vindt dat Verbeek had moeten blijven: "Ik ben zeer teleurgesteld dat hij moest vertrekken. Ik heb veel geleerd van Verbeek. Nu moet ik ineens andere instructies volgen", zegt de aanvaller van Nürnberg, die dit seizoen zestien maal het net wist te vinden.

Met nog twee speelronden voor de boeg bezet Nürnberg de voorlaatste plaats in de Bundesliga, met slechts een schamel puntje voorsprong op rode lantaarndrager Eintracht Braunschweig. Hamburger SV heeft één punt meer verzameld dan Nürnberg en heeft ook nog een wedstrijd tegoed. Die Rothosen spelen vanmiddag (zondag) tegen FC Augsburg.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020