Duarte hoopt: "Kan zijn dat we samen kunnen feesten"

27 april 2014, 09:39

Ajax gaat vanmiddag (zondag) op visite bij Heracles Almelo, met de wetenschap dat het aan minimaal een gelijkspel genoeg heeft om beslag te leggen op het vierde kampioenschap op rij. Voor Lerin Duarte is het niet alleen een kampioenswedstrijd, maar ook een ontmoeting met zijn voormalig werkgever.

De 23-jarige Duarte maakte in september vorig jaar de overstap naar Amsterdam, nadat hij ruim twee seizoenen onder contact stond in Almelo. "Het is een bijzondere wedstrijd voor me", zegt de linkspoot in De Telegraaf over het treffen met zijn oude club. "We kunnen kampioen worden en Heracles is mijn oude club", aldus de middenvelder.

Duarte weet wat voor consequenties diverse scenario's met zich meebrengen: "Ik hoop dat Heracles zich uiteindelijk handhaaft in de eredivisie. Ik ben echter een sportman en wil altijd winnen. Het kan ook nog zo zijn dat Heracles verliest, maar de uitslagen zo gunstig zijn dat we samen kunnen feesten. Dat is misschien wel het beste scenario", denkt de Ajacied, die eigenlijk hoopt op twee juichende teams: "Het mooiste zou zijn als wij als kampioen van het veld gaan en Heracles zich heeft veilig gespeeld", droomt Duarte.

Heracles heeft aan één punt genoeg om rechtstreeks lijfsbehoud te bewerkstelligen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen