Giggs heeft genoten: "Dag als in een droom"

Giggs heeft genoten: "Dag als in een droom"

26 april 2014 – Ryan Giggs heeft genoten van zijn debuutwedstrijd als coach van Manchester United. De Welshman, op interim-basis de opvolger van de deze week ontslagen Davis Moyes, leidde The Red Devils zaterdag naar een 4-0 thuiszege op Norwich City.

"Ik heb genoten, 4-0. Dit was een dag als in een droom", aldus Giggs bij SkySports. "Het is altijd leuk om een wedstrijd zo af te sluiten als wij hebben gedaan, met het maken van doelpunten en het creëren van kansen."

Voor rust was het spel van Manchester United nog niet heel indrukwekkend. Pas kort voor de doelwissel werd de score geopend, door een rake strafschop van Wayne Rooney. "De eerste helft was inderdaad een beetje traag", beaamt Giggs. "In de pauze heb ik mijn spelers erop gewezen dat het tempo omhoog moest en dat hebben ze goed gedaan."

Als voetballer speelde Giggs meer dan negenhonderd duels voor Manchester United. Hoewel hij dus al het nodige heeft meegemaakt, deed hij in de nacht voor de wedstrijd geen oog dicht. Dat kwam door de lastige keuzes die hij moest maken wat betreft de opstelling. "Ik heb nooit eerder in deze positie gezeten en het was zwaar. Ik ben interim-manager, maar ook teamgenoot van hen. Het was dus moeilijk om tot mijn beslissingen te komen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021