Ronaldo belangrijk met prachtgoals, Betis degradeert

26 april 2014, 21:55   Bijgewerkt: 26 april 2014, 23:56

Real Madrid heeft zaterdag geen centje pijn gekend in de thuiswedstrijd tegen Osasuna. De Koninklijke zegevierde in het eigen Estadio Santiago Bernabéu met 4-0 over de equipe uit Pamplona. Cristiano Ronaldo legde met twee schitterende doelpunten de basis voor de ruime overwinning.

Ronaldo brak in de zesde minuut de ban met een heerlijke uithaal van buiten de 'zestien', die door Damià nog wel van richting veranderd leek te worden. Zeven minuten na de pauze schoot de Portugese vedette opnieuw raak van afstand. Dit maal ramde hij de bal schitterend in de kruising.

De 2-0 was volkomen verdiend; het was zelfs een klein wonder dat ie niet eerder was gevallen, aangezien Real Madrid duidelijk de bovenliggende partij was. In het laatste half uur werd de score verder opgevoerd. In de zestigste minuut kopte Sergio Ramos raak op aangeven van Angel di Maria. Invaller Daniel Carvajal zorgde in de slotfase, eveneens met het hoofd, voor de 4-0 eindstand. Isco zette hem helemaal vrij voor het Osasuna-doel met een fraaie voorzet.

Real Madrid neemt door de overwinning de tweede plaats weer over van FC Barcelona. De Madrilenen hebben 82 punten, drie minder dan koploper Atletico Madrid en één meer dan Barça. Atletico en Barça gaan zondag op bezoek bij respectievelijk Valencia en Villarreal. Real heeft na dit weekend nog wel een wedstrijd tegoed, aangezien het vorige week niet in actie kwam.

Voor Real Betis Sevilla is het doek gevallen op het hoogste niveau. De Andalusiërs verloren met 0-1 van Real Sociedad, door een rake strafschop van Carlos Vela vlak na rust, maar hun lot was al voor de aftrap bezegeld. Door de 1-0 overwinning van Getafe eerder op de avond tegen Malaga, kan Betis degradatie naar de Segunda Division niet meer ontlopen. Sociedad staat stevig op de zesde plek.