Leverkusen en Dortmund houden elkaar in balans

26 april 2014, 20:47   Bijgewerkt: 26 april 2014, 21:10

In Duitsland heeft de topper tussen Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund geen winnaar opgeleverd. Beide teams hielden elkaar zaterdag in de BayArena van Leverkusen op een 2-2 gelijkspel. De eindstand stond al bij rust op het scorebord.

Dortmund was voor aanvang van de wedstrijd al zeker van een plek in de Champions League, dit in tegenstelling tot tegenstander Leverkusen. Die ploeg moest winnen om nummer drie Schalke 04 niet uit het oog te verliezen. Leverkusen slaagde echter niet in die opdracht, ook al kwam het voor eigen publiek twee keer op voorsprong.

Lars Bender opende in de zevende minuut de score bij een hoekschop. Een kopbal van Stefan Kiessling eindigde tegen de lat, maar in de rebound had Bender wel succes met het hoofd. Gonzalo Castro maakte in de 35ste minuut het tweede doelpunt namens de thuisclub. Hij kopte voorbij de tweede paal in geheel vrijstaande positie raak.

Aan de hand van Marco Reus kwam Dortmund telkens langszij. De smaakmaker nam in de 29ste minuut de vrije trap waaruit Oliver Kirch voor de eerste gelijkmaker zorgde. Tien minuten later tekende hij uit een strafschop voor de 2-2, wat tevens de eindstand was.

Dortmund staat met 65 punten stevig op de tweede plaats in de Bundesliga. De voorsprong op nummer drie Schalke 04, dat zondag nog wel Borussia Mönchengladbach ontvangt, bedraagt zeven punten. Leverkusen zal hopen op een misstap van Schalke tegen BMG. De equipe van coach Sascha Lewandowski bezet met 55 punten de vierde positie. De top-drie van Duitsland plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer vier speelt een voorronde.