Fortuna en De Graafschap in play-offs, Volendam niet

Fortuna en De Graafschap in play-offs, Volendam niet

25 april 2014 – Het reguliere Jupiler League-seizoen zit er na vanavond (vrijdag) op. Willem II kroonde zich vorige week al tot landkampioen, maar er zijn nog acht ploegen die ook kans maken op promotie naar de Eredivisie. FC Dordrecht, Excelsior, FC Den Bosch en VVV Venlo hebben zich direct voor de tweede ronde van de play-offs geplaatst. FC Eindhoven, De Graafschap, Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam (periodekampioen) starten in de eerste ronde.

De nummers twee tot en met vijf zouden zich plaatsen voor de tweede ronde van de nacompetitie. Dordrecht en Excelsior waren op voorhand al zeker van de tweede en de derde plaats. Zowel de doelpuntloze remise van Dordrecht tegen Sparta als de 2-0 zege van Excelsior op FC Oss was dan ook niet beslissend. Lars Veldwijk scoorde tweemaal voor de Kralingers en de topscorer van de Jupiler League tikte daardoor de dertig aan. Sparta is, hoe dramatisch het seizoen ook verloopt, vanwege het behalen van een periodekampioenschap zeker van een plaats in de tweede ronde van de play-offs.

Voor Den Bosch en VVV gold dat een zege voldoende was voor plaatsing voor de eerste ronde van de nacompetitie. Beide clubs deden wat van hun gevraagd werd. Den Bosch won nipt met 1-2 bij Helmond Sport. VVV slaagde met vlag en wimpel, aangezien de Venlonaren met 4-0 zegevierden over FC Volendam. Leon de Kogel en Oguzhan Türk waren beiden tweemaal trefzeker.

De nederlaag in Venlo kwam de ploeg van coach Hans de Koning duur te staan, aangezien de play-offs nu aan de neus van Volendam voorbij gaan. Naast De Graafschap (2-0 zege op Jong Ajax) en FC Eindhoven (1-2 winst bij hekkensluiter Achilles '29) greep Fortuna Sittard een ticket voor het spelen van de nacompetitie. Ramon Voorn was de held voor de Limburgers, aangezien hij zorgde voor een 1-1 gelijkspel bij FC Emmen. Dit was precies genoeg om Volendam voor te blijven.

Kampioen Willem II heeft het seizoen in stijl afgesloten, aangezien de Tricolores op visite bij Almere City FC bleven een achterstand wisten om te buigen in een 1-2 overwinning. MVV Maastricht bleef in De Geusselt steken op een 1-1 tegen Jong PSV. Jong Twente ging met 2-1 onderuit bij Telstar.

Overigens werden de wedstrijden in de Jupiler League geteisterd door onweer. Vooral in de omgeving Rotterdam was het noodweer. De duels Dordrecht - Sparta, Excelsior - Oss, Almere City - Willem II en Telstar - Jong Twente lagen even stil vanwege storm.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021