AZ gaat 'investeringen doen in nabije toekomst'

AZ gaat 'investeringen doen in nabije toekomst'

25 april 2014 – AZ maakte onlangs melding van het feit dat Marco van Basten coach Dick Advocaat na dit seizoen zal opvolgen in Alkmaar. Directeur voetbalzaken Earnest Stewart hoopt dat de komst van de nieuwe trainer een impuls zal zijn voor de Alkmaarse club, die volgens Stewart in de nabije toekomst gaat investeren.

"We zijn bijzonder in ons nopjes met de komst van Marco van Basten. Vanaf het allereerste gesprek is er een bijzondere klik geweest tussen AZ en Marco. Ik denk dat hij goed past bij onze club en onze manier van werken", zegt Stewart op AZ.nl over de komst van de huidige coach van sc Heerenveen, die voor twee jaar tekende in Alkmaar.

De directeur zegt dat AZ op financieel vlak gegroeid is en dat het de selectie de komende tijd van de nodige kwaliteitsinjecties kan voorzien: "De afgelopen jaren moesten we door de financiële positie van AZ inventief zijn op de transfermarkt. Mede door de vele miljoenen die zijn binnengekomen door transfers zitten we inmiddels in categorie III van de licentiecommissie van de KNVB. Dat betekent dat we een gezonde club zijn. We hebben wat meer vet op de botten. Daardoor hebben we afgelopen jaar kunnen investeren in bijvoorbeeld Jeffrey Gouweleeuw en Nemanja Gudelj, maar eerder ook in Aron Jóhannsson. Dat soort investeringen gaan we ook in de nabije toekomst doen, om zo ons sportieve succes uit te bouwen."

AZ wil haar scoutingbeleid verbreden, zo geeft Stewart aan: "Nederland blijft onze belangrijkste vijver, terwijl ook Scandinavië interessant blijft. Maar we gaan wat breder kijken. We hebben daarvoor weer de middelen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020