Utrecht is al veilig: "Opluchting is nu goed merkbaar"

Utrecht is al veilig: "Opluchting is nu goed merkbaar"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 april 2014 – Na een periode met de nodige interne perikelen kan FC Utrecht zich dit weekend weer focussen op het voetbal. De selectie van trainer Jan Wouters, waarvan bekend werd dat hij na het huidige seizoen zal vertrekken uit de Domstad, gaat op bezoek in het Abe Lenstra stadion van sc Heerenveen. Utrecht is veilig, Heerenveen richt zich op de play-offs voor Europees voetbal.

"Je merkt dat er een last van de schouders is gevallen bij onze spelers", zegt Wouters op de website van zijn werkgever over het definitief veilig spelen. "Op de training viel direct op dat spelers, stuk voor stuk, vrijer zijn gaan spelen. Vergeet niet dat er bij ons dit jaar totaal andere druk kwam kijken, dan bijvoorbeeld vorig seizoen. Toen was het de druk van het kunnen winnen van een prijs. Het behalen van de play-offs. Een mogelijk ticket voor Europees voetbal. Nu was het anders. We moesten wegblijven van de onderste plaatsen. Dat is een heel ander soort druk. Dat doet wat met spelers."

"De opluchting is nu goed merkbaar", vervolgt Wouters, die daardoor denkt dat zijn team vrijuit kan voetballen in Friesland. "Ik verwacht dat wat we nu op de training zien, ook gaan zien in de laatste twee wedstrijden van de competitie. We zijn nog niet klaar. Ook in de komende twee wedstrijden willen we resultaat halen. Voor de supporters, de sponsors. Zij hebben er recht op dat we nog twee keer alles geven. We willen zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen", benadrukt Wouters.

Wouters heeft, op Cedric van der Gun, Edouard Duplan en Willem Janssen na, de beschikking over een fitte selectie.

Reacties

gerelateerd