Van Basten kan niets met kritiek: "Zijn hier doorgeschoten"

25 april 2014, 15:43

SC Heerenveen staat op een keurige zesde plaats in de Eredivisie en mag nog altijd dromen over een Europees ticket. Zondag speelt de equipe van Marco van Basten in eigen huis tegen FC Utrecht, waar de vertrekkend trainer nog een appeltje mee te schillen heeft.

"Ik heb met Heerenveen vijf keer van Utrecht verloren, het is een uitdaging om nu eindelijk te winnen", zegt de keuzeheer op de clubsite. De Friezen kunnen zich nog rechtstreeks plaatsen voor de Europa League als ze PSV en Vitesse op de ranglijst voorbij gaan. "We willen winnen en het seizoen goed afsluiten. Ik kan wel gaan bedenken wat mogelijk is, maar dat is een ingewikkelde formule en rekenen is nooit mijn sterkste punt geweest. We moeten zelf goed presteren zien dan wel waar dat in resulteert."

Heerenveen won de laatste drie competitiewedstrijden en is in prima vorm. "Sinds we meer jonge spelers zijn gaan gebruiken, zijn we volwassener gaan spelen", stelt Van Basten. De oefenmeester krijgt dit seizoen vaak het verwijt niet aantrekkelijk te spelen met zijn team. "We zijn in Nederland doorgeschoten, het gaat in voetbal om kansen, doelpunten en winnen. Je kunt wel willen domineren, maar dat moet je ook kunnen. En wat is dominant. Bayern heeft tegen Real veel meer balbezit, maar Real wint."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen