Braber treft jeugdliefde: "Vrienden zijn niet voor mij"

24 april 2014, 19:29

RKC Waalwijk knokt zondag in het Rat Verlegh Stadion voor zijn laatste kans in de strijd om rechtstreekse handhaving. De Brabanders gaan op visite bij streekgenoot NAC Breda en weten dat ze bij een nederlaag de nacompetitie niet meer kunnen ontlopen. Voor Robert Braber is het een speciale wedstrijd.

De aanvaller is afkomstig uit de jeugdopleiding van NAC, maar is nu speler van RKC. In het verleden had Braber een seizoenkaart bij NAC, maar sentimenten tellen zondag niet, onderstreept hij tegenover Omroep Brabant.

"Het is natuurlijk wel een bijzondere wedstrijd met extra lading", vertelt Braber. "Ik woon in Breda en ken de club door en door. Vrienden van mij zullen op de tribune zitten en die zullen niét voor mij zijn, maar dat maakt het wel extra leuk. We moeten ervoor zorgen dat ook wij kunnen genieten van de ambiance en zorgen dat we het publiek stil krijgen. Als we dat voor elkaar krijgen, hebben we het goed gedaan."

RKC gaat voor niets minder dan drie punten naar Breda, stelt Braber. "De opdracht is duidelijk. Aan een gelijkspel hebben we niks. We gaan dus vol voor de overwinning. Misschien niet meteen vanaf het beginsignaal, maar als het moet, gaan we in de eindfase met zes spitsen spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen