'Beruchte crimineel gaf opdracht tot afsteken vuurwerk'

23 april 2014, 08:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De recherche van Amsterdam is een onderzoek begonnen naar het vuurwerkincident in de finale van de KNVB Beker. De politie heeft aanwijzigingen dat een beruchte crimineel, Martin van de P., achter het incident zit. Hij zou fans opdracht hebben gegeven om vuurwerk op het veld te gooien, meldt De Telegraaf.

Van de P., alias Polletje, zou niet op tijd bij de Kuip zijn geweest voor de start van de wedstrijd. Volgens informatie van de politie zou een deel van de harde kern om die reden opdracht hebben gegeven om vuurwerk op het veld te gooien. Omdat de wedstrijd dan stilgelegd zou worden, hoefde Polletje niet veel van het duel te missen. De politie onderzoekt nu welke rol Van de P., een veroordeelde moordenaar, in de kwestie gespeeld heeft. De crimineel speelt een leidende rol binnen de harde kern van Ajax en zou ook andere supporters afpersen.

Van de P. werd in 2000 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens een viervoudige moord in de Haarlemse seksclub Esther. In hoger beroep werd deze straf teruggebracht, hij kwam in 2010 vrij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen