PEC Zwolle onder grote belangstelling gehuldigd

21 april 2014, 20:17   Bijgewerkt: 22 april 2014, 15:01

Bekerwinnaar PEC Zwolle werd vanmiddag (maandag), na een rondvaart door de stad, officieel gehuldigd in het Wezenlandenpark in Zwolle. Met ongeveer 35.000 supporters barstte er een groot feest los, daags na de zo succesvol verlopen bekerfinale tegen Ajax (5-1 winst).

De spelers en staf van PEC Zwolle gingen eerst met een versierde boot van de Hanekampbrug naar het Zwartewater en werden vervolgens gehuldigd op een podium het Wezenlandenpark. Daar kreeg de club een Erepenning van de stad, als beloning voor de uitzonderlijke prestatie. Aangezien deze door burgemeester Henk Jan Meijer niet tijdig uit de kluis gehaald kon worden, kreeg aanvoerder Bram van Polen symbolisch de ambtsketen van de burgemeester om zijn nek.

De captain omschreef zijn kijk op de finale in een notendop: "We hebben tegen Ajax gespeeld, of nou ja, eigenlijk mét ze gespeeld. Het werd gewoon 5-1." Coach Ron Jans vroeg om een applaus voor zijn vader, die ondanks zijn leeftijd alles kon meemaken en daardoor zichtbaar geëmotioneerd was.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen