Pover Bayern klopt rode lantaarn, Dortmund wint ook

19 april 2014, 17:33   Bijgewerkt: 19 april 2014, 17:56

Zonder te excelleren heeft Bayern München zaterdag drie punten gepakt in de Bundesliga. Door doelpunten van Claudio Pizarro en Mario Mandzukic in het laatste kwartier werd de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Eintracht Braunschweig met 0-2 gewonnen. Borussia Dortmund boekte thuis een doelpuntrijke overwinning op FSV Mainz: 4-2.

Sinds Bayern zeker is van titelprolongatie won het niet meer in de Bundesliga. In de duels met Hoffenheim, Augsburg en Dortmund werd in totaal slechts één punt gepakt. Met name de nederlaag tegen Dortmund van vorige week was ontluisterend. BVB was in de Allianz Arena superieur aan Bayern en stapte uiteindelijk met een 0-3 zege van het veld.

Tegen Braunschweig wervelde Bayern opnieuw niet, waardoor de thuisclub lange tijd mocht hopen op een stunt in de strijd tegen degradatie. In het laatste kwartier sloeg der Rekordmeister, met Arjen Robben in de basis, dan toch toe. Door doelpunten van Claudio Pizarro en Mario Mandzukic werd er met 0-2 gewonnen in het Eintracht-Stadion.

Nummer twee Dortmund maakte er op het eigen Signal-Iduna Park een spektakel van tegen FSV Mainz. De formatie van coach Jürgen Klopp zegevierde met 4-2 en plaatste zich daarmee definitief voor de groepsfase van de Champions League. Milos Jojic, Robert Lewandowski, Lukasz Piszczek en Marco Reus (strafschop) scoorden voor Dortmund. Shinji Okazaki bracht Mainz tussendoor twee keer op gelijke hoogte. De bezoekers eindigden de wedstrijd met tien man; Niko Bungert kreeg in de 79ste minuut - bij een 3-2 stand - rood.

Subtopper Borussia Mönchengladbach verloor, met Roel Brouwers in de basis, met 4-2 bij SC Freiburg. Die club lijkt door de winst zeker van handhaving. De marge naar de rode streep bedraagt nu acht punten. Ook Werder Bremen is waarschijnlijk definitief veilig. De ploeg van bassispeler Eljero Elia won in het eigen Weserstadion, ondanks een valse start, met 3-1 van 1899 Hoffenheim. Werder heeft nu negen punten marge naar de gevarenzone.

Het VfB Stuttgart van Huub Stevens (28 punten), het Hamburger SV van de geblesseerde Rafael van der Vaart (27), het FC Nürnberg van Gertjan Verbeek (26) en Braunschweig (25) lijken dus te gaan uitmaken hoe de situatie onderin eindigt. Stuttgart heeft de beste papieren, al wacht de equipe van Stevens zondag wel een thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde Schalke 04. HSV ontvangt vanavond streekgenoot VfL Wolfsburg, Nürnberg speelt zondag thuis tegen Bayer Leverkusen.

In de middenmoot speelde Jos Luhukay met Hertha BSC gelijk tegen zijn oude club FC Augsburg: 0-0. Bij de Beierse thuisclub had de Nederlandse verdediger Paul Verhaegh een basisplaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen