Celtic met spektakel gelijk tegen Motherwell

19 april 2014, 15:52

Virgil van Dijk heeft zaterdag met Celtic, ondanks een 2-0 achterstand, een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Motherwell. De vermakelijke partij op Fir Park, de thuishaven van Motherwell, eindigde in een 3-3 gelijkspel.

John Sutton en Francis-Angol zorgden ervoor dat Motherwell binnen 44 minuten met 2-0 voor stond. Tussendoor had Kris Commons wel gelijk kunnen maken namens Celtic, maar de Schot miste een strafschop. Via Anthony Stokes kwamen de bezoekers op slag van rust, kort na de 2-0, dan wel op het scoreformulier.

In de tweede helft drukte Celtic door en leek het met 2-3 te gaan winnen, door goals van Georgios Samaras (ex-SC Heerenveen) en Leigh Griffiths. Laatstgenoemde scoorde pas in de 86ste minuut. Motherwell hield in extremis toch nog een punt over aan de spannende pot. Sutton was daar in blessuretijd verantwoordelijk voor met zijn tweede goal van de middag: 3-3.

Celtic kan zich het puntenverlies permitteren, aangezien het al een tijdje zeker is van de titel.