Willem II en Dordrecht schrijven drie punten bij, VVV niet

18 april 2014, 22:00   Bijgewerkt: 19 april 2014, 00:15

De 36ste speelronde van de Jupiler League heeft niet echt grote verrassingen of beslissingen opgeleverd. Na een vrijdagavond vol wendingen is Willem II nog steeds lijstaanvoerder, dankzij een overwinning op FC Emmen. Achtervolger FC Dordrecht maakte ook geen fout, op bezoek bij Telstar. Subtoppers VVV Venlo, FC Den Bosch, Fortuna Sittard, FC Eindhoven en FC Volendam wisten niet te zegevieren.

Willem II wist dat het bij een zege op Emmen aan kop zou blijven, maar leek wel wat last te hebben van spanning. Tim Siekman bracht de bezoekers op een 0-1 voorsprong, waardoor de Tricolores vol aan de bak moesten. Dit deden ze, met de steun van het thuispubliek. Met een half uur op de klok had Willem II de stand alweer omgebogen, door treffers van Jonas Heymans en Siekman (eigen doelpunt). Lang konden de Tilburgers er niet van genieten, aangezien Kevin Görtz zorgde voor een 2-2 ruststand. In het tweede bedrijf zorgde Robbie Haemhouts vanuit de rebound niet alleen voor drie verdiende punten, maar ook voor het winnen van de vierde periode en het behoud van het lijstaanvoerderschap.

VVV wist op de valreep een punt over te houden aan het treffen met Almere City FC: 3-3. Leon de Kogel zorgde er met een fraaie halfvolley voor dat de Venlonaren geen nederlaag hoefden te slikken. Charles Dissels (Almere) en Selman Sevinç (VVV) waren beiden tweemaal trefzeker. Waar VVV in de slotfase een remise wist te bewerkstelligen, gaf Volendam de zege vlak voor tijd uit handen tegen FC Oss (2-2). FC Den Bosch kwam op de Vliert niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Eindhoven.

Excelsior won dankzij treffers van Lars Veldijk en Jurgen Matheij met 0-2 bij Jong Ajax, waardoor de Kralingers VVV passeerden en nu de derde plaats bezetten. De Graafschap staat zesde, één plaats achter Den Bosch. De Doetinchemmers zegevierden met 1-0 tegen het geplaagde Sparta, dat met haar vijftiende klassering een zinkend schip lijkt te zijn. Fortuna Sittard gaf in de derby tegen MVV Maastricht een zeker lijkende zege uit handen: 3-3.

Georginio Wijnaldum was trefzeker voor Jong PSV, in de thuiswedstrijd tegen Achilles '29. Twintig minuten voor het einde zorgde de middenvelder voor een 2-1 zege.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen