Martino: "Mijn toekomst hangt niet af van dit ene resultaat"

Martino: "Mijn toekomst hangt niet af van dit ene resultaat"

17 april 2014 – Gerardo 'Tata' Martino heeft zijn excuses aangeboden aan de fans van FC Barcelona, nadat zijn ploeg het onderspit moest delven in de Copa del Rey-finale tegen Real Madrid. Barça ging met 1-2 ten onder in Mestalla, waardoor een seizoen zonder prijzen steeds aannemelijk wordt voor de Catalanen.

"Ik baal van de nederlaag en leef mee met de mensen die ons steunen", sprak Martino na afloop van de verloren eindstrijd tegenover Spaanse media. "Het team heeft nog een lange weg te gaan", geeft hij aan. Martino denkt niet dat de nederlaag consequenties heeft voor hemzelf: "Ik kan me geen pijnlijker verlies voorstellen, maar mijn toekomst hangt niet af van dit ene resultaat. Ik denk niet dat mijn toekomst anders zou zijn geweest als we gewonnen hadden."

"We moeten onze krachten terugvinden. De competitie ziet er niet goed uit voor ons, maar we moeten blijven vechten, theoretisch is er nog van alles mogelijk. Maar, het was een moeilijke week. Het zijn geen goede tijden voor ons. De nederlaag raakt ons hard", zegt Martino, die linksachter Jordi Alba zag uitvallen met een hamstringblessure. Medisch onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de schade is bij de Spaans international.

gerelateerd