Ancelotti trots op Real: "Het is een verdiende zege"

Ancelotti trots op Real: "Het is een verdiende zege"

17 april 2014 – Real Madrid legde woensdagavond beslag op de Copa del Rey, door in de finale met 2-1 af te rekenen met grote rivaal FC Barcelona. Trainer Carlo Ancelotti is tevreden met het optreden van zijn team en was zeer onder de indruk van matchwinner Gareth Bale.

"Het was een geweldige wedstrijd", blikt de Italiaan terug tegenover Spaanse media. "Beide teams haalden hun topniveau. Ik denk dat wij erg goed speelden tegen een zeer sterk team. We moesten af en toe afzien in de wedstrijd, maar ik denk dat het een verdiende zege is. We zijn er zeer trots op dat we deze prijs hebben gewonnen." De Koninklijke moest het zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo stellen. "Zijn afwezigheid was een extra motivatie voor ons team."

Topaankoop Bale kroonde zich tot in de matchwinner in de Clásico, door in de 85ste minuut met een fenomenale treffer de wedstrijd in het slot te gooien. "Het was zijn belangrijkste doelpunt voor ons op een cruciaal moment in de wedstrijd", zegt Ancelotti. Ook middenvelder Xabi Alonso is onder de indruk van de treffer. "Het was een geweldige goal, ik heb zoiets nog nooit gezien. Het leek alsof de bal uitrolde en hij stond ook nog druk. Het was verbazingwekkend wat hij liet zien."

Door de zege kan Real dit seizoen drie prijzen winnen. De ploeg strijdt nog volop mee om de landstitel en speelt in de halve finale van de Champions League tegen Bayern München.

gerelateerd