Benfica vloert Porto en blijft in race om vier prijzen

17 april 2014, 00:15   Bijgewerkt: 17 april 2014, 01:12

Benfica kan het seizoen nog altijd afsluiten met maar liefst vier prijzen. Woensdag plaatste de topclub uit Lissabon zich voor de finale van de Taça de Portugal, het grootste bekertoernooi van dat land, door FC Porto thuis met 3-1 te verslaan. Daarmee werd de 1-0 nederlaag van drie weken geleden in Porto weggewerkt.

Door toedoen van Eduardo Salvio was de balans over twee duels binnen zeventien minuten weer volledig in evenwicht. De Argentijn zette Benfica op voorsprong. De thuisploeg maakte het zichzelf zeker niet makkelijk. Tien minuten na de 1-0 incasseerde Guilherme Siqueira zijn tweede gele kaart, waardoor Benfica met tien man verder moest.

FC Porto profiteerde daar zeven minuten na rust van, in de vorm van de gelijkmaker van Silvestre Varela. De bezoekers wisten echter niet door te drukken en met een man minder trok Benfica toch aan het langste eind. Uit een strafschop zorgde Enzo Perez in de 58ste minuut voor de 2-1, André Gomes was in de tachtigste minuut verantwoordelijk voor de verlossende 3-1. Ook Porto eindigde de wedstrijd niet met elf man. Ricardo Quaresma kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart.

Benfica neemt het in de finale op tegen Rio Ave, dat Sporting Braga over twee wedstrijden met 2-0 versloeg. De hoofdstedelingen hebben daarnaast nog één zege nodig om de landstitel in de wacht te slepen en ook zitten ze nog in de Europa League, waarin Juventus in de halve finale de tegenstander is. Ten slotte is Benfica nog actief in de Taça da Liga, het tweede bekertoernooi van Portugal. Daarin is later deze maand opnieuw FC Porto de tegenstander in de strijd om een finaleplaats. Ook in dat evenement staat Rio Ave in de eindstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen