Dortmund verslaat Wolfsburg en mag naar Berlijn

15 april 2014, 22:34   Bijgewerkt: 16 april 2014, 11:24

Borussia Dortmund heeft de finale van de DFB Pokal bereikt. De Borussen rekenden dinsdag in eigen huis af met VfL Wolfsburg. De grootste kansen waren voor de bezoekers in het Signal Iduna Park, maar Henrikh Mkhitaryan en Robert Lewandowski hielpen hun ploeg naar de eindstrijd van het Duitse bekertoernooi.

Mkhitaryan opende na een kwartier - geheel tegen de verhouding in - de score. De Armeniër was twee verdedigers te slim af en schoot bij de eerste paal binnen. Vervolgens was het opnieuw Wolfsburg dat de klok sloeg, maar een karrevracht aan kansen was niet aan de Wolfe besteed. Onder meer Ivica Olic, Maximilian Arnold en Kevin De Bruyne hadden het vizier niet op scherp staan of vonden de uitstekend keepende Roman Weidenfeller op hun weg.

Op slag van rust verdubbelde Dortmund de score via Lewandowski. De Pool werd bediend door Marco Reus en maakte zijn 100e doelpunt in dienst van de nummer twee van de Bundesliga. De spits kreeg in de tweede helft nog een gigantische kans, maar was ditmaal minder gelukkig in de afronding. Omdat Wolfsburg naliet een van de vele kansen te benutten, bleef de thuisclub eenvoudig overeind.

Woensdag wordt de andere halve finale gespeeld. Dan neemt Bayern München het op tegen 1.FC Kaiserslautern, dat uitkomt in de 2. Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen