Juventus sprankelt niet, maar wint regelmatig in Udine

14 april 2014, 22:44   Bijgewerkt: 14 april 2014, 22:51

Serie A-lijstaanvoerder Juventus heeft het verschil met achtervolger AS Roma maandagavond weer vergroot tot acht punten. Antonio Conte en de zijnen waren in Stadio Friuli met 0-2 te sterk voor Udinese. Het was een zeer regelmatige zege voor La Vecchia Signora, die nog steeds hard op weg is naar de Scudetto.

Het was de 28ste overwinning van het seizoen voor Juventus, dat tegen Udinese aantrad zonder Andrea Barzagli, Arturo Vidal, Leonardo Bonucci en Carlos Tevez. De absentie van dit kwartet zou de koploper echter niet opbreken. Sebastian Giovinco, die door het rijtje afwezigen voor de vierde keer dit seizoen een basisplaats kreeg, maakte het verschil.

Giovinco, ook wel formica atomica ('de mier') genoemd, bracht de bezoekers na een kwartier spelen op voorsprong. Hij krulde de bal op fraaie wijze richting de verre hoek met zijn linkervoet. Udinese had weinig in de melk te brokkelen en zag tot overmaat van ramp dat Fernando Llorente zijn veertiende seizoenstreffer na een half uurtje spelen tegen de touwen schoot. Het was een frommeldoelpunt uit een hoekschop van Andrea Pirlo.

De zege van Juventus zou geen moment meer in gevaar komen. Het kreeg zelf nog een handvol mogelijkheden om de score uit te breiden, maar het zou bij 0-2 blijven in Friuli, mede omdat Giovinco de paal raakte. Dit gold ook voor Udinese-aanvaller Luis Muriel, die in de laatste minuut dicht bij de eretreffer was.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen