Goudhaantje Ba schiet Chelsea ook langs tiental Swansea

13 april 2014, 19:01

Demba Ba heeft een week die voor hem eigenlijk al niet meer kapot kon ook succesvol beëindigd. Nadat de Senegalees-Franse spits eerder deze week al de beslissende treffer maakte tegen Paris Saint Germain (2-0), was hij zondag weer de gevierde man bij de Blues. Op bezoek bij Swansea City zegevierde Chelsea dankzij een doelpunt van Ba met 0-1 in Wales.

Dit deed de ploeg van manager José Mourinho grotendeels tegen een tiental Swansea-spelers. Verdediger Chico kon binnen twintig minuten al de douche opzoeken, nadat hij tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen. Swansea-manager Gary Monk wisselde defensief en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Tegen een stug Swansea was uiteindelijk een treffer van Ba van doorslaggevend belang. De spits liet doelman Michel Vorm kansloos na een assist van voormalig Vitesse-speler Nemanja Matic.

De in Wales opgehaalde drie punten betekenen dat Chelsea weer op twee punten achterstand van Liverpool komt te staan. De koploper van de Premier League was zondag met 3-2 te sterk voor Manchester City, dat vijf punten achter Chelsea staat, maar nog wel twee wedstrijden te spelen heeft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen