Hull met pijn en moeite naar FA Cup-finale

13 april 2014, 19:10

Hull City heeft voor het eerst in haar bestaan de finale van de FA Cup bereikt. De Premier League-vereniging kwam tegen tweede divisionist Sheffield United tot tweemaal toe op achterstand, maar won uiteindelijk wel: 5-3.

Baxter en Scougall zorgden in de 19e en 44e minuut voor de verrassende voorsprong voor de bezoekers uit Sheffield. Omdat Sagbo kort voor rust doel trof namens Hull gingen beide ploegen met een 1-2 stand rusten. In de kleedkamer zal Hull-manager Steve Bruce zijn spelers de huid hebben vol gescholden, want na rust was de achterstand binnen tien minuten omgebogen in een voorsprong. Fryat en Huddlestone waren de doelpuntenmakers voor de Tigers. Quinn zorgde in de 67e minuut voor de beslissing door ook de 4-2 te maken.

Sheffield maakte kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog wel de aansluitingstreffer (Murphy), maar het slotakkoord was voor Hull. Meyler maakte optimaal gebruik van de ruimte die ontstond na het slotoffensief van de bezoekers: 5-3.

In de finale, die gespeeld wordt in Wembley op 17 mei, neemt Hull City het op tegen Arsenal. De Gunners versloegen zaterdag cuphouder Wigan Athletic na strafschoppen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen