Liverpool wint zinderende kraker en grijpt de macht

13 april 2014, 16:46   Bijgewerkt: 13 april 2014, 16:53

Alle Engelse ogen waren dit weekend gericht op de kraker tussen Liverpool en Manchester City. De winnaar van het beladen duel zou volgens velen dé favoriet worden om de landstitel in de wacht te slepen. Liverpool trok zondagmiddag in een zeer bewogen topper aan het langste einde (3-2), waardoor de ploeg van Brendan Rodgers goede papieren heeft om eindelijk weer eens met de landstitel aan de haal te gaan.

Op Anfield zorgde een sensationele eerste helft voor een 2-0 voorsprong. City stelde in het tweede bedrijf orde op zaken en herstelde het evenwicht tegen een bibberend Liverpool. Een doelpunt van Philippe Coutinho zorgde echter niet alleen voor nog een verrassende wending, maar vooral voor feest in Liverpool. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading enorm groot, op een geweldig sfeervol Anfield.

Na een massaal gezongen You'll Never Walk Alone en een indrukwekkende minuut stilte schoot Liverpool werkelijk uit de startblokken. Het gaf vol gas en het dwong City tot verdedigen. Het was dan ook niet verassend dat Liverpool snel op voorsprong kwam. Luis Suarez gebruikte zijn lichaam uitstekend en bediende Raheem Sterling, die zeer koelbloedig bleef, van links naar rechts kapte en de uitgekomen Joe Hart wist te verschalken.

In de tweede helft waren de rollen volledig omgedraaid. David Silva rondde een fraaie aanval af en bracht de spanning terug. Even later maakte de Spanjaard er via het been van Glen Johson zelfs 2-2 van. Liverpool leek het helemaal weg te geven, nadat het eerder nog oppermachtig was. Suarez probeerde een paar keer een strafschop te forceren en mocht blij zijn dat hij niet zijn tweede gele kaart kreeg voor een schwalbe.

Waar City het meeste aanspraak maakte op de zege, ging Liverpool er toch nog met de drie punten vandoor. Coutinho zorgde voor de bevrijdende treffer, na slordig uitverdedigen van Vincent Kompany. Wederom een geniale wending. Ondanks een terechte rode kaart voor Jordan Henderson bleef Liverpool overeind: 3-2. Derhalve gaat Liverpool nu ook op basis van het aantal verliespunten aan de leiding. Het staat vijf punten voor op Chelsea, dat één wedstrijd minder gespeeld heeft, en zeven op City, dat nog twee duels tegoed heeft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen