Monaco stelt titelfeest PSG uit, ook Lille wint

12 april 2014, 22:03

Paris Saint Germain moet in elk geval nog één week geduld hebben voor het de titelprolongatie in de Ligue 1 mag vieren. Als achtervolger AS Monaco zaterdag zou verliezen bij Stade Rennes, kon Paris SG zich zondag op visite bij Olympique Lyon verzekeren van het kampioenschap, maar de Monegasken maakten geen fout. In het Stade de la Route de Lorient wonnen ze met 0-1.

Emmanuel Riviere zorgde tien minuten na rust voor het enige doelpunt in Rennes. De Fransman trof doel op aangeven van landgenoot Jeremy Toulalan.

Monaco komt door de winst op 69 punten, tien minder dan Paris SG, dat zondag dus nog tegen Lyon aantreedt. In theorie is het misschien nog niet beslist, maar in praktijk lijken de Parijzenaars zich al op te kunnen maken voor een nieuw kampioensfeest.

Monaco moet zich eerder richten op het behouden van de tweede plaats. Nummer drie OSC Lille bleef eerder op de dag voor de tiende keer op rij ongeslagen, waardoor het verschil tussen beide ploegen zes punten blijft. Lille boekte in het eigen Stade Pierre-Mauroy een nipte overwinning op laagvlieger Valenciennes: 1-0. Divock Origi kroonde zich met een treffer in de zeventigste minuut tot matchwinner. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou verrichte het voorbereidende werk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen