Koolwijk zegt sorry: "Dupeer hiermee mijn team en de club"

10 april 2014, 09:14

Zonder aanvoerder Ryan Koolwijk moet NEC de komende weken degradatie zien af te wenden. De middenvelder liet zich in de wedstrijd tegen Cambuur (1-1) provoceren, deelde een kopstoot uit en kreeg een rode kaart. Hij is voor drie duels geschorst en mist zodoende de laatste wedstrijden van het seizoen.

Koolwijk heeft veel spijt van zijn actie, zegt hij op de website van zijn management. "Ik kan het helaas niet meer terugdraaien. Ik betreur de rode kaart en dupeer hiermee mijn team en de club. Ik had als aanvoerder natuurlijk mijn team de laatste wedstrijden graag gesteund in het veld en er alles aan gedaan om ons te handhaven met deze prachtige club", zegt de Rotterdammer. "De komende drie wedstrijden ben ik supporter van NEC en zal ik de jongens bijstaan waar mogelijk. Op de training blijf ik natuurlijk mijn rol als aanvoerder vervullen. Indien we nacompetitie moeten spelen sta ik er natuurlijk weer en gaan we strijden voor lijfsbehoud van NEC."

NEC staat voorlaatste in de Eredivisie en heeft twee punten voorsprong op hekkensluiter Roda. Het programma van de ploeg uit Nijmegen in de laatste weken van het seizoen is loodzwaar. Na een uitwedstrijd tegen AZ, komend weekend, speelt de formatie van coach Anton Janssen nog tegen FC Twente (thuis) en Ajax (uit).

Overigens loopt het contract van de 28-jarige Koolwijk bij NEC aan het eind van dit seizoen af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen