Sakho klaar voor 'D-Day: "Grootste wedstrijd in 24 jaar"

Sakho klaar voor 'D-Day: "Grootste wedstrijd in 24 jaar"

9 april 2014 – In de Premier League staat komende zondag een kraker van jewelste op het programma. Koploper Liverpool ontvangt dan Manchester City, dat vier punten en twee wedstrijden minder heeft. Mamadou Sakho, verdediger van Liverpool, weet dat het een cruciale wedstrijd wordt in de titelstrijd.

"Natuurlijk is dit de grootste wedstrijd die Liverpool de afgelopen 24 jaar heeft gespeeld", zegt Sakho tegen Engelse media. "De winnaar pakt drie punten, maar het gaat om veel meer. De ploeg die wint zit in de ideale positie om de titel te pakken", zegt de Franse verdediger. "Ik ben klaar voor het gevecht. Wij spelen thuis en hebben de fans achter ons, we zullen alles geven. Op 'D-Day' zal blijken wie het best voorbereid was op deze wedstrijd."

Sakho werd afgelopen zomer door The Reds overgenomen van Paris Saint Germain. "Toen ik hier arriveerde, heb ik direct gezegd dat we kampioen kunnen worden. We hebben de kwaliteiten en moeten geloof hebben. We hebben het volledig verdiend om op deze plaats te staan en geen punten gestolen", zegt Sakho, die weet hoe lang Liverpool al op de titel wacht. "Toen Liverpool voor het laatst de titel won, was ik vier maanden oud. Nu ben ik 24."

gerelateerd