Gouden wissels schieten Chelsea naar halve finale CL

8 april 2014, 22:56   Bijgewerkt: 9 april 2014, 00:32

Hoewel Chelsea lang afstevende op uitschakeling in de Champions League, heeft het zich dinsdagavond ten koste van Paris Saint Germain gekwalificeerd voor de halve finale. Met pijn en moeite wonnen de Blues met 2-0 op Stamford Bridge, dankzij een late treffer van de ingevallen Demba Ba. Zodoende werd de 3-1 eindstand in Parijs teniet gedaan en was het feest in Londen.

Paris Saint Germain trad aan zonder Gregory van der Wiel, die nog maar net hersteld is van de knieblessure die hem bijna een maand parten speelde. De Parijzenaars moesten het bovendien stellen zonder hun geblesseerde vedette Zlatan Ibrahimovic. Edinson Cavani verving hem in de spits, maar kon niet echt een vuist maken in de voorhoede van de Fransen.

In het tweede bedrijf ging Chelsea op jacht naar de bevrijdende 2-0. Het ontbeerde het nodige geluk, aangezien zowel Schürrle als Oscar een inzet op de lat zag ketsen. Aan de andere kant was Ezequiel Lavezzi dicht bij de 1-1, met een vrije trap. Mourinho vond het hierna tijd om offensief te wisselen: middenvelder Frank Lampard moest het veld ruimen voor Ba. Vijf minuten voor tijd tekende Senegalees-Franse spits voor de bevrijdende 2-0, waarmee Chelsea naar de halve finale zou gaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen