De Boer, Lodeweges kandidaat voor Rinus Michels Award

7 april 2014, 11:35

Frank de Boer kan voor de tweede keer op rij de Rinus Michels Award winnen. De trainer van Ajax strijdt samen met Ronald Koeman, Peter Bosz, Dwight Lodeweges en Harry van den Ham om de titel 'Beste trainer van het seizoen 2013/14'.

De Boer is met Ajax op weg naar zijn vierde landstitel op rij. Ronald Koeman lijkt zijn periode bij Feyenoord af te sluiten met een tweede plaats in de Eredivisie. Peter Bosz streed met Vitesse lang mee om de bovenste plaatsen, maar lijkt met zijn team nu afgehaakt in de strijd om plek twee. Dwight Lodeweges maakte dit seizoen furore bij promovendus SC Cambuur, die hij na dit seizoen verruilt voor aartsrivaal sc Heerenveen. Een stap die hem in Leeuwarden niet in dank werd afgenomen.

Harry van den Ham is de enige kanshebber die trainer is van een Jupiler League-club. De oefenmeester strijdt met FC Dordrecht om de titel in die competitie. Op vrijdag 9 mei zal tijdens het trainerscongres blijken welke van de vijf coaches de trainers uit het betaalde voetbal hebben verkozen. Het congres wordt georganiseerd door de KNVB, de belangenvereniging CBV en vakbond VVON in samenwerking met vakblad De Voetbaltrainer.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen