Porto heeft aan één helft genoeg tegen Academica

6 april 2014, 23:04

FC Porto heeft zich met een ruime zege op Academica Coimbra hersteld van de nederlaag die het vorige week leed bij Nacional Madeira. De equipe van coach Luís Castro zegevierde zondag in het eigen Estádio Do Dragão met 3-1.

FC Porto zat bij rust al op rozen. Door goals van Jackson Martinez (2) en Nabil Ghilas stond het binnen veertig minuten met 3-0 voor. Martinez opende in de vierde minuut de score en zorgde later vanaf elf meter voor het derde Porto-doelpunt. De Colombiaanse spits heeft nu achttien keer gescoord in dit Liga ZON Sagres-seizoen. Ghilas nam de 2-0 voor zijn rekening, Marcos Paulo deed in de tweede helft iets terug namens Academica.

Door de winst neemt FC Porto weer wat afstand van Estoril in de strijd om de derde plaats, goed voor een ticket voor de voorronde van de Champions League. Het verschil tussen beide teams bedraagt nu zes punten. Estoril was vrijdag al met 1-3 te sterk voor Vitoria Guimaraes. Porto heeft acht punten minder dan nummer twee Sporting Lissabon, dat zaterdag eveneens met 1-3 won bij Paços de Ferreira.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen