Lyon ontsnapt en loopt in op Saint-Etienne

6 april 2014, 21:17

In de Ligue 1 is Olympique Lyon twee punten ingelopen op nummer vier Saint-Etienne. De zevenvoudig landskampioen boekte zondag een 1-2 zege bij Valenciennes, terwijl Saint-Etienne eerder op de dag niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen OGC Nice.

Lyon mag blij zijn met de overwinning, want Valenciennes kreeg vlak voor tijd een uitgelezen mogelijkheid voor de gelijkmaker. Abdul Majeed Waris mocht aanleggen voor een strafschop, maar hij miste. Zodoende was het doelpunt van Lyon-speler Jordan Ferri in de 69ste minuut beslissend. Valenciennes eindigde de wedstrijd met tien man. Marco Da Silva kreeg in de 84ste minuut, kort voor de gemiste penalty, rood.

Saint-Etienne verzekerde zich pas in de slotfase van een punt tegen Nice. Max-Alain Gradel was daarvoor verantwoordelijk met een rake strafschop (1-1). Nice-speler Didier Digard was de veroorzaker van de elfmetertrap en moest dat bekopen met een rode kaart.

Ondanks het puntenverlies heeft Saint-Etienne nog vier punten voorsprong op Lyon.