Liverpool bovenaan na rake penalty's Gerrard

6 april 2014, 18:55

Liverpool heeft de koppositie in de Engelse Premier League overgenomen van Chelsea. De formatie van trainer Brendan Rodgers boekte zondag een 1-2 overwinning bij West Ham United. Steven Gerrard maakte met twee rake strafschoppen het verschil op Upton Park.

Liverpool komt door de overwinning op 74 punten. De voorsprong op Chelsea, zaterdag met 3-0 te sterk voor Stoke City, bedraagt twee punten. In verliespunten staat Manchester City er het best voor in Engeland. De voormalig landskampioen heeft zeventig punten, maar speelde twee duels minder dan de twee titelrivalen.

De laatste twee minuten van de eerste helft leverden twee doelpunten op bij West Ham - Liverpool. In de 44ste minuut mochten de bezoekers een strafschop nemen, na een handsbal van James Tomkins. Steven Gerrard maakte geen fout vanaf elf meter (0-1).

Een minuut later kwam West Ham alweer langszij. Bij een hoekschop liet Liverpool-keeper Simon Mignolet onder druk van Andy Carroll, die daarbij al dan niet een overtreding maakte, de bal uit zijn handen glippen. Guy Demel profiteerde (1-1).

Een nieuwe penalty lag aan de basis van de winst van Liverpool. Twintig minuten voor tijd legde West Ham-doelman Adrián John Flanagan neer en mocht Gerrard opnieuw aanleggen vanaf elf meter. De captain maakte wederom geen fout (1-2). Liverpool had ruimer kunnen winnen, maar Luis Suarez had de pech dat hij twee keer de lat raakte.