PSV-coach Faber: "We waren veel te lief"

5 april 2014, 23:23

"Dit is een mokerslag", sprak coach Ernest Faber van PSV na de verloren uitwedstrijd tegen SC Heerenveen duidelijke taal op de clubwebsite. De Eindhovenaren gingen met 3-0 onderuit in Friesland, waardoor het de tweede plaats - en dus Champions League-voetbal - al lijkt te kunnen vergeten.

"We startten redelijk vandaag, en kregen een aantal kansen", ging Faber verder. "Helaas hebben we die niet benut. Bij de eerste de beste counter van Heerenveen krijg je de 1-0 tegen en wordt het moeilijk voetballen. Terwijl er eigenlijk niets aan de hand was, zie je de hoop weggaan."

PSV verloor vorige week ook al van FC Groningen (2-3). Faber vond zijn team tegen Heerenveen, net als toen, kwetsbaar ogen. "We hebben moeite om weer in ons ritme te komen. Heerenveen speelde met veel snelheid, waardoor wij te gehaast gingen spelen en continu zoekende waren."

Faber geeft de strijd om de tweede plaats nog niet op, al beseft hij dat het lastig wordt. "We moeten nog drie belangrijke wedstrijden spelen, waarin we terug moeten keren in oude patronen en mannelijkheid moeten tonen. Vandaag waren we veel te lief. We zullen aan de bak moeten, een mooie uitdaging voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen