Celtic boekt rechtmatige zege, Hearts degradeert

5 april 2014, 18:29   Bijgewerkt: 5 april 2014, 20:56

Celtic heeft de draad weer opgepakt in de Schotse Premier League. De ploeg uit Glasgow boekte op bezoek bij Dundee United een rechtmatige 2-0 overwinning.

Oud-sc Heerenveen spits Georgios Samaras en Anthony Stokes maakten de doelpunten op Tannadice Park. Bij Celtic maakte Virgil van Dijk de negentig minuten vol.

Celtic kroonde zich op 26 maart al tot kampioen van Schotland. Na een remise tegen laagvlieger Ross County, hebben The Bhoys zich zaterdag weer herpakt. Voor de 28e keer in 33 wedstrijden werd er gewonnen.

Voor Hearts is het doek op het hoogste niveau gevallen. De ploeg uit Edinburgh degradeerde zaterdag naar de tweede klasse, ondanks een 2-4 overwinning bij Partick Thistle. Hearts leek met de overwinning de degradatie een week uit te stellen, maar een late comeback van concurrent St. Mirren bracht de hoofdstedelingen in mineur.

St. Mirren leek op eigen veld met 1-2 te gaan verliezen van Motherwell, maar boog de achterstand in de slotfase om in een 3-2 zege. Dat werd Hearts fataal. Hearts, viervoudig kampioen van Schotland, begon het seizoen met vijftien strafpunten omdat het zijn financiën niet op orde had. Derhalve is hun lot al vijf duels voor het einde bezegeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen