Botteghin bezorgt FC Groningen overwinning in Zwolle

Ger
4 april 2014, 22:07

De strijd om de achtste plek is voorlopig in het voordeel van FC Groningen beslist. De Groningers wonnen vrijdagavond de uitwedstrijd tegen nummer negen PEC Zwolle met 0-1. In het IJsseldelta Stadion scoorde voormalig Zwollenaar Eric Botteghin in de tweede helft het enige doelpunt. Plek acht is daardoor steviger in het bezit van FC Groningen, dat het gat met PEC Zwolle tot vier punten vergroot.

Vooraf wist FC Groningen dat het met een overwinning een grote stap naar de play-offs voor Europees voetbal kon zetten. PEC Zwolle hoefde minder nodig te presteren, want door het behalen van de bekerfinale is de ploeg al bijna zeker van een plek in Europa. Mede daarom had Ron Jans zijn elftal op meerdere plekken gewijzigd, door bijvoorbeeld Fred Benson en Giovanni Gravenbeek te laten starten.

Bij Groningen, waar Dick Lukkien de plaats op de bank overnam van de geschorste trainer Erwin Van de Looi, gingen de spelers effectief om met het weinige balbezit dat de ploeg had. Dat lukte vooral met counters en dode spelmomenten. Zo counterden in het begin van de tweede helft twee Groningers tegen één Zwolle-verdediger, maar Adorjan's eindpass op Zivkovic was te scherp.

In de zeventigste minuut lag de bal wel in het net. Een vrije trap van Adorjan kon nog worden gered door Boer, maar de voorzet erna kwam terecht op het hoofd van de ongedekte Botteghin: 0-1. Dat was een speciale treffer voor Eric Botteghin, die jarenlang heeft gespeeld bij PEC Zwolle. Hij juichte weliswaar niet, blij waren de Groningers zeker wel met de treffer.

Door de overwinning vergroot de ploeg uit Groningen het gat met de nummer negen tot vier punten. Daardoor komt de felbegeerde achtste plek een stuk steviger in de handen van de Groningers. PEC Zwolle zal zich niet teveel zorgen maken over de verliespartij: voor de ploeg van Jans draait nu alles om de bekerfinale tegen Ajax. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen