Tomasson blijft strijdbaar: "Nog niet gedegradeerd"

4 april 2014, 14:22

Het zijn de weken van de waarheid voor Roda JC. Met nog vier wedstrijden op het programma zal de ploeg van Jon Dahl Tomasson er alles aan moeten doen om niet te degraderen. De trainer is strijdbaar, maar geeft toe dat de nederlaag tegen RKC Waalwijk (0-1) zijn sporen heeft nagelaten in de selectie.

"Natuurlijk is de 1-0 nederlaag van afgelopen week tegen RKC Waalwijk keihard aangekomen en baal ik daar nog steeds enorm van", begint de oefenmeester zijn relaas op de clubsite. "Maar met nog vier wedstrijden te gaan, zijn we absoluut nog niet gedegradeerd." De Deense keuzeheer verloor met Roda acht van de laatste negen wedstrijden, waaronder dus in eigen huis van RKC. "Natuurlijk is de huidige situatie niet alleen ontzettend vervelend voor de spelers en de staf. Ook bij de rest van het personeel en uiteraard de supporters doet dit enorm veel pijn. Heel veel mensen hebben iets met deze prachtige club. Op de tribunes zag ik huilende mensen, dat vond ik echt verschrikkelijk."

De club uit Kerkrade twee punten achter NEC en vijf punten achter RKC Waalwijk. "Eén ding is duidelijk: de clubs in de Eredivisie zijn heel wisselvallig. Daarom is het heel moeilijk te voorspellen hoeveel punten wij uiteindelijk moeten halen om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Duidelijk is in ieder geval dat het hoogstwaarschijnlijk tot de laatste wedstrijd spannend zal blijven. Maar eigenlijk is degradatie voor heel Limburg een doemscenario. Daarom zullen wij, als spelers en als staf, er alles aan doen om dat te voorkomen."

Tomasson greep in aanloop naar het competitieduel van zondag tegen AZ nog in door Mitchell Donald uit de selectie te zetten. De trainer was klaar met het 'gedrag en de negatieve houding' van de oud-Ajacied. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen