Nijland speelt weinig in Zwolle: "Dat moet anders"

4 april 2014, 10:24

Vanavond (vrijdag) kruisen PEC Zwolle en FC Groningen de degens in het IJsseldeltastadion. Voor Stef Nijland een bijzonder duel, aangezien hij bij FC Groningen debuteerde in het betaalde voetbal. Via de officiële kanalen van de club staat Nijland niet alleen stil bij zijn oude club, maar gaat hij ook in op zijn geringe speeltijd bij PEC Zwolle.

"Bij FC Groningen haalde trainer Ron Jans mij enkele seizoenen geleden bij de eerste selectie. Dat seizoen speelde ik meer dan twintig wedstrijden in het eerste elftal", herinnert Nijland zich nog als de dag van gisteren. De aanvallende middenvelder omschrijft zijn carrière tot nu toe: "In die zomer kon ik naar PSV. De seizoenen daarop speelde ik voor kortere of langere tijd bij PSV en werd ik uitgeleend aan Willem II, N.E.C. Nijmegen en Brisbane Roar uit Australië. Toen ik vorig jaar terug kwam in Nederland stond de eerste dag een bericht van Ron Jans op mijn voicemail. Daarop volgde een gesprek met Ron Jans en Gerard Nijkamp. Ik heb hier toen voor drie jaar getekend."

Hoewel PEC Zwolle dit seizoen verrassend goed presteert, met onder meer een finaleplek in de beker, speelt Nijland niet meer dan een figurantenrol in Zwolle. "Het voetbal leeft geweldig in Zwolle. Ik heb het hier echt naar mijn zin. Sportief gezien gaat het iets minder. Na de winterstop ben ik niet verder gekomen dan drie of vier invalbeurten en één basisplaats vorige week tegen ADO Den Haag. Dat is voor mij te weinig, dat moet anders. In het betaalde voetbal heb ik wel geleerd dat je de fout eerst bij jezelf moet zoeken. Klagen, zieken of je op de training minder inzetten heeft geen zin, want dan krijg je helemaal geen kans meer. Bij de trainer heb ik aangegeven dat ik niet opgeef. Ik wil graag spelen en iets voor de club betekenen en zal daarom vechten voor een basisplaats", stelt een getergde Nijland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen