Utrecht boekt belangrijke overwinning op Cambuur

Utrecht boekt belangrijke overwinning op Cambuur

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 april 2014 – FC Utrecht heeft woensdagavond drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In een vermakelijke wedstrijd werd SC Cambuur in de Galgenwaard verdiend met 1-0 opzij gezet. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door de van een blessure teruggekeerde Jacob Mulenga. Door de overwinning neemt Utrecht afstand van de degradatiezone en komt de ploeg op gelijke hoogte met Cambuur.

SC Cambuur beleefde in aanloop naar de wedstrijd tegen Utrecht een aantal hectische dagen. Trainer Dwight Lodeweges nam dinsdag ontslag omdat er 'een onwerkbare situatie' was ontstaan nadat bekend was geworden dat Lodeweges na dit seizoen overstapt naar aartsrivaal SC Heerenveen. De gebrekkige voorbereiding heeft zijn weerslag gehad op het elftal van interim-trainer Henk de Jong. Cambuur was de mindere van Utrecht en de ploeg leed zijn eerste nederlaag sinds vijf februari.

In een vermakelijke eerste helft was Utrecht de bovenliggende partij. De thuisploeg kreeg mogelijkheden op de openingstreffer maar Leonard Nienhuis wist zijn doel schoon te houden. Een vrije trap van Jens Toornstra zeilde net over de lat en even later redde Nienhuis met zijn voet op een schot van Mulenga. Een enorme pegel van Adam Sarota werd door Nienhuis beantwoord met een al even spectaculaire redding. Cambuur had het moeilijk maar was zelf met name via Elvis Manu ook enkele keren dreigend. De grootste kans voor de bezoekers was voor Jody Lukoki die na een flitsende counter de bal net naast de verkeerde kant van de paal schoof.

De thuisploeg begon hartstochtelijk aan het tweede bedrijf en kwam binnen een minuut bijna op voorsprong. Een

schot van Mark van der Maarel werd van richting veranderd door Martijn van der Laan maar de verdediger kwam met de schrik vrij toen hij de bal van de lat terug het veld in zag stuiteren. Nadat Martijn Barto een grote kans voor de bezoekers om zeep had geholpen was het tien minuten later wel raak voor de Domstedelingen. Scheidsrechter Björn Kuipers zag een handsbal van Steve de Ridder over het hoofd en Mulenga kon alleen door op doel. De Zambiaanse spits leek de bal vervolgens te ver voor zich uit te spelen maar was net op tijd om Nienhuis door de benen te passeren: 1-0.

De bezoekers moesten op zoek naar de gelijkmaker maar kregen twintig minuten voor tijd een domper te verwerken. Lucas Bijker ging veel te hard door op de enkel van Sarota en mocht van Kuipers direct gaan douchen. Met tien tegen elf verweerde Cambuur zich nog kranig en kreeg het via Bartholomew Ogbeche en Marcel Ritzmaier nog goede kansen op de gelijkmaker. Omdat Sarota en Matthieu Delpierre verzuimden het duel in het slot te gooien bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend in de Galgenwaard. Gescoord werd er echter niet meer en zodoende kon alles wat Utrecht een warm hart toedraagt de overwinning vieren.

gerelateerd