Udinese drukt hekkensluiter Catania dieper in zorgen

31 maart 2014, 21:21

In de Italiaanse Serie A lijkt het alsmaar lastiger te worden voor rode lantaarndrager Catania. Maandagavond ging de hekkensluiter met minimale cijfers onderuit bij Udinese (1-0), dat geen overwicht nodig had om de zege over de streep te trekken.

Catania begon wat feller, wat resulteerde in de nodige kansen. Udinese was aanvallend zeer onmachtig, maar toen de rust naderde dook de thuisploeg ineens twee keer gevaarlijk op voor het doel van Catania. Vedette Antonio di Natale stuitte op de doelman en Nico Lopez hielp vervolgens een enorme kans om zeep. Na de rust maakte Di Natale alsnog het verschil voor Udinese. De geslepen spits knikte een voorzet fraai tegen de touwen, wat zijn tiende doelpunt tegen Catania in zijn fraaie carrière betekende.

De achterstand van Catania op Livorno bedraagt nog steeds één punt. Udinese blijft bungelen in de middenmoot, met een veertiende plaats.