De Boer: "Hebben vandaag een mooie stap gezet"

30 maart 2014, 18:55

Een belangrijke 3-0 zege op FC Twente zorgt ervoor dat een vierde landstitel op rij Ajax eigenlijk niet meer kan ontgaan. De equipe van coach Frank de Boer kan volgende week zondag zelfs al kampioen worden, als het op bezoek gaat bij Vitesse. Er heerst dan ook vreugde bij de lijstaanvoerder van de Eredivisie.

"We hebben vandaag een mooie stap gezet", stelt De Boer op het digitale thuis van de Ajacieden. "Het zou dom zijn als we geen kampioen worden nu. Maar we zijn er nog niet. De focus gaat nu gewoon weer op RKC", aldus de keuzeheer van Ajax.

De nuchtere De Boer blijft altijd ruimte zien voor verbetering. Zo ook na afloop van de winst tegen Twente: "Ik was teleurgesteld dat we soms niet alert waren in de duels met de spitsen. Daardoor kreeg Twente een paar dotten van kansen. Dat heb ik in de rust aangegeven", zegt de coach op de website van Twente.

Toch was De Boer na afloop zeer tevreden met de belangrijke overwinning in een wedstrijd met een hoog tempo: "De doelpunten in de tweede helft waren schoolvoorbeelden van snelle counters, dat zie je bij ons niet vaak. Beide teams zaten er flink doorheen want het was een wedstrijd met een hoge intensiteit. Het mooiste voorbeeld daarvan was Van Rhijn die kotsend op het veld stond. We hebben vandaag een mooie stap gezet."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen